Restaurants & Keukens

Restaurants & Keukens

Hotel Okura Amsterdam heeft 4 restaurants die allen zijn gewaardeerd door Michelin.

Ciel Bleu Restaurant

Het twee Michelinsterren Ciel Bleu Restaurant onder leiding van chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman, maître Pasquinel Kolk en sommelier Noël Vanwittenbergh is gesitueerd op de 23e verdieping van het hotel. De menukaart biedt een uitgebreid menu dat viermaal per jaar wisselt. Hierop staan een keur aan culinaire creaties op basis van verse seizoensproducten. Naast een tafel in het restaurant kunnen gasten ook terecht aan de Chef’s table, een tafel grenzend aan de keuken van Ciel Bleu Restaurant. Het restaurant is van maandag tot en met zaterdag geopend voor diner van 18.30 tot 22.00 uur. 

Yamazato Restaurant 

Yamazato Restaurant biedt verschillende Japanse gerechten uit de authentieke kaiseki-keuken voor zowel lunch als diner. Naast de seizoensgebonden menu’s, à la carte gerechten en de Bentobox is er ook  een sushibar. De kaiseki ryori keuken is deels beïnvloed door het ritueel van de Japanse theeceremonie waarbij de zen-filosofie van beheersing en minimalisme wordt uitgedragen. 

Het restaurant is dagelijks geopend van 18.00 tot 21.30 uur voor diner en op zaterdag en zondag ook geopend van 12.00 tot 14.00 uur voor lunch.

Teppanyaki Restaurant Sazanka

In Teppanyaki Restaurant Sazanka bereiden de chefs de meest heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten aan tafel op de hete bakplaat; à la minute koken met Japanse precisie. Voeg hier aan toe: ingrediënten van topkwaliteit, een uitgebreid aanbod aan sake en wijn en het Japanse interieur en de gast ervaart de authentieke Japanse gastvrijheid op haar best. Het restaurant is dagelijks geopend voor diner van 18:30 tot 22:00 uur. 

Serre Restaurant

Serre Restaurant heeft een Bib Gourmand, dit betekent dat ze een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding hebben. Het restaurant is de plek om te genieten van internationale specialiteiten. Gasten kunnen er terecht voor het genot van een kop koffie, een heerlijke zakenlunch, middagborrel of diner, De menukaart biedt internationaal geïnspireerde gerechten met seizoensgebonden, verse producten uit de streek. Daarbij is er een uitgebreide wijnkaart waar gasten uit kunnen kiezen. Het restaurant is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur. 

Le Camelia /Roomservice & Main Kitchen

Het ontbijtbuffet in Le Camelia is een combinatie van gerechten uit de verschillende keukens die Hotel Okura Amsterdam in huis heeft. Het seizoensgebonden buffet bevat invloeden uit zowel de Europese en Aziatische keuken. Het ontbijtbuffet is doordeweeks geopend van 06.30 tot 10.30 uur en in het weekend van 06.30 tot 11.30 uur.

Daarnaast dragen de medewerkers van Le Camelia zorg voor de Roomservice van het hotel.

De Main Kitchen draagt zorg voor de bereiding van gerechten waaronder het ontbijt en Roomservice, maar ook de Lobby Bar en Banquet Operations. De Banquet Operations afdeling van Hotel Okura Amsterdam is de grootste Banquet Operations afdeling onder alle vijfsterren hotels in Nederland en is marktleider met betrekking tot omzet en kwaliteit. Zorgdragen voor de gerechten binnen de Main Kitchen betekent dus werken op zeer hoogwaardig niveau.

Over Okura

Het begon allemaal in de jaren 50, met een droom, toen Baron Kishichiro Okura een ideaal hotel wilde bou­wen waar iedereen zich thuis zou voelen. In 1958 legde de Baron de eerste funda­men­ten voor de Taisei Kanko Co., Ltd. (nu genaamd Hotel Okura Co., Ltd.), samen met Iwajiro Noda, Voorzitter Emeritus, en bijgestaan door Torao Aoki, Voorzit­ter...

Contactgegevens

Hotel Okura - Amsterdam
Ferdinand Bolstraat 333
1072 LH Amsterdam

020 678 7989
hr@okura.nl