Restaurants & Keukens

Restaurants & Keukens

Hotel Okura Amsterdam heeft 4 restaurants die allen zijn gewaardeerd door Michelin.

Ciel Bleu Restaurant

Het twee Michelinsterren Ciel Bleu Restaurant staat onder leiding van Head Chef Arjan Speelman, Chef de Cuisine Jelle Conijn and Service Manager Francesco Simonelli. Het restaurant bevindt zich op de 23e verdieping van het hotel en heeft een spectaculair uitzicht wat het een unieke plek maakt om te werken. Je werkt alleen met de mooiste producten en ingrediënten van topkwaliteit, de bekroonde wijnkaart is hier een voorbeeld van. Een onvergetelijke ervaring is een samenspel van meerdere elementen waaronder een bijzonder goed op elkaar afgestemd team. Als onderdeel van Ciel Bleu word je intensief begeleid om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Samen gaan we elke dag tot het uiterste om een dinerervaring op het hoogste niveau te creëren voor onze gasten. 

Yamazato Restaurant 

Yamazato Restaurant serveert authentiek Japanse haute cuisine; kaiseki ryori. Het restaurant is het eerste traditionele Japanse restaurant in Europe dat bekroond is met een Michelin ster. Executive Chef Masanori Tomikawa leidt de geprezen ervaring die bestaat uit meerdere gangen. De focus van de keuken ligt op de pure traditionele Japanse ingrediënten, die gebalanceerd en minimalistisch zijn.

Het authentieke Japanse interieur en de aangrenzende Japanse tuin maakt het een unieke werkplek. De Japanse rust staat centraal in het restaurant. De meerderheid van je collega’s is Japans. Samen met het team zorg je voor Japanse service van wereldklasse.

Teppanyaki Restaurant Sazanka

Teppanyaki Restaurant Sazanka bevindt zich op de begane grond van Hotel Okura Amsterdam en staat onder leiding van chef de cuisine, Kazuki Onodera. Door de intieme setting met gedeelde tafels is er nauw contact tussen de chefs en de gasten. In Sazanka werk je samen met collega’s uit verschillende culturen; Japans, maar ook Nederlandse collega’s werken hier samen in een team. Ingrediënten van topkwaliteit worden gecombineerd met een uitgebreide selectie aan sakes en wijnen, terwijl jij Japanse service van wereldklasse levert.

Serre Restaurant

Serre Restaurant is bekroond met een Bib Gourmand, wat inhoudt dat het restaurant een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding heeft. Gasten kunnen hier genieten van een kopje koffie, een heerlijke zakenlunch, een drankje of diner. De mix van zakelijke gasten en toeristen maakt dat geen werkdag hetzelfde is. Het menu biedt internationaal geïnspireerde gerechten met seizoensgebonden verse producten. Daarnaast is er een uitgebreide wijnlijst waar gasten van kunnen kiezen. Je zult met mensen van over de hele wereld werken en uitstekende service verlenen aan onze gasten. Daarnaast krijg je veel ontwikkelingsmogelijkheden en trainingen om jezelf en jouw vaardigheden te ontwikkelen.

Le Camelia /Roomservice & Main Kitchen

Het ontbijtbuffet in Le Camelia heeft invloeden van zowel de Europese en Aziatische keuken. Daarnaast verzorgt het team de roomservice van het hotel. Je zult tijdens je werk mensen van veel verschillende culturen ontmoeten en het werk is erg divers.

De main kitchen is verantwoordelijk voor het bereiden van de gerechten voor het ontbijt en de roomservice, maar ook voor de Lobby Bar en de evenementen verdieping. De events afdeling van Hotel Okura Amsterdam is de grootste van alle 5-sterren hotels in Nederland, en is de marktleider wat betreft kwaliteit. Het verzorgen van de gerechten in main kitchen houdt in dat je werkt op een hoog niveau. Je werkt samen met een groot team dat bestaat uit veel verschillende nationaliteiten. Iedereen brengt zijn eigen expertise met zich mee en je krijgt uitstekende doorgroeimogelijkheden aangeboden om jezelf verder te ontwikkelen.

Over Okura

Het begon allemaal in de jaren 50, met een droom, toen Baron Kishichiro Okura een ideaal hotel wilde bou­wen waar iedereen zich thuis zou voelen. In 1958 legde de Baron de eerste funda­men­ten voor de Taisei Kanko Co., Ltd. (nu genaamd Hotel Okura Co., Ltd.), samen met Iwajiro Noda, Voorzitter Emeritus, en bijgestaan door Torao Aoki, Voorzit­ter...

Contactgegevens

Hotel Okura - Amsterdam
Ferdinand Bolstraat 333
1072 LH Amsterdam

020-6787984